NEkünk volt, többnyire barackot, almát és szilvát aszaltunk vele.
A típus lehet nem ez volt, de formára kerek tálcákból (asszem 5 darab) lehetett tornyot építeni.
A 10 óra aszalásidő kamu, legalább 16 mindig kellett, hogy rendesen megaszalja.
Aztán költöztünk a csótányos lakásból, és semmi ilyen konyhai eszközt nem hoztunk magunkkal, nehogy véletlenül... Azóta a légkeverős sütőben aszalunk, bár az utóbbi időben nem csináltunk ilyet.
Régen a géppel sokat, napról napra telenyomtuk, és elraktuk télire.
Arra figyelj, hogy célszerű időnként megforgatni a gyümölcsöt a tárcákon, sőt az alsó kettőt a felső kettővel is érdemes megcserélni félidő körül.
Amúgy meg szerintem tökmindegy, milyet veszel, ha az nem olyan elpattanós keményműanyag, akkor jó.