knyp Creative Commons License 2008.07.22 0 0 4241
Helló,

Nemrégen jöttünk haza Agia Napa-ról, kéthetes nagyszerű nyaralásról.
A Hotel Nissiana -ban (***) laktunk, korrekt volt, tiszta, biztonságos (nem béreltünk széfet). Rengeteg orosz vendég volt (kb. 90%) a recepciós és a felszolgálók szintén oroszok voltak. Az orosz személyzet nagyon kedves volt a vendégek egy része kicsit faragatlan (általában nem köszönnek vissza, nem engednek kiszállni a liftből, mert furakodnak befelé, hangosak, általában nem nagyon érdekli őket a többi ember, ők most ilyen világban élnek: furakodj és ne foglalkozz másokkal), de azért volt üdítő kivétel is.
Félpanziót fizettünk, mivel reggeltől estig nem tartózkodtunk a szállodában. A reggeli és a vacsora rendben volt, nem nagyon cifrázták, inkább alap ételekkel kedveskedtek ezért kicsit egyhangú volt.
A hotel kertje és a medence nagyon jó, szerintem mostanában újították fel mert az utazási katalógusban még máshogyan nézett ki. Most tiszta kékvízű medence az égigérő pálmák tövében.

Nissi Beach a hoteltől 150 méterre van. Mi tulajdonképpen ezért választottuk ezt a szállodát. Reggeltől estig Nissi, fehérhomok, tiszta, sekély, nyugodt tenger. Ez a második héten meg is bosszúlta magát, eléggé be algásodott/moszatosodott a víz. Bár igyekeztek lehalászni, de nem tudták teljesen megszűntetni, de mindig lehetett olyan helyet találni ahol tiszta volt a víz.

Mindenki azt mondta hogy Cirus és főleg Agia Napa nagyon drága. Hát tényleg drágább mint Mo. de azért nem olyan vészes. Mi még pénzt is hoztunk haza :)
A Nissin egy pint sör (kb. fél liter) 4 Euro. Ez tényleg húzós, viszont a koktélok ( Cuba Libre, Brandy Sour stb.) 4.50 - 5.50 Euro, ami szerintem nem drágább mint itthon. Sör a kioskban 1.60 - 2.10 Euro, márkától függően, ásványvíz (mezei): 1.10 Euro körül. Narancs Pall Mall 3.60 Euro kábé. Tehát tényleg drágább, de általában nem háromszorosa mint itthon.
Ételre nem nagyon költöttünk.

Autóbérlés 100 Euro volt két napra. Érdemes kipróbálni, a jobbkormány - baloldali közlekedés először nagyon vicces, de hamar meg lehet szokni.

Voltunk: Cape Greco, Greco Seacaves (ugrás 14 méteres szikláról tengerbe!!!), Protaras, Larnaca, Governor's Beach (gyönyörű).

Szóval mi nagyon jól éreztük magunkat, bármikor visszamennénk.