Örökéletű Angyal Creative Commons License 2008.07.21 0 0 352

Kedves Nemthomi!

 

Reményeid sajnos meg kell cáfoljam. Az "asszem túl vagyok" nem a történet valódiságában való kételyemre utal. Az ugyanis számomra bizonyosan - igazolt módon - legenda. Bátorkodom azt kijelenteni Neked, hogy ismerem Istent, mi több igen jó barátságban vagyok Vele.

 

A kijelentés inkább nem a pontos kifejezésre való törekvés igényességéböl fakad. Ha valóban túl lennék ezen azemberiségnek oly sok szenvedést okozó eredetmitoszon, akkor talán nem is beszélgetnék Veled róla. Ilyen értelmeben tehát nem vagyok túl rajta, valamiért az a meggyözödésem, hogy megosztom az igazságot, amely , mint tudjuk szabaddá tesz.

 

Az én igazságom nem a Biblia igazsága. Isten számomra nem azonos azzal a véreskezű uralkodóval, akinek hizelkedve kell a kedvében járni, hogy ne vessen a Sátán markaiba - aki még a saját fiát is képes volt egy jó kis autodafé keretében halálra kinoznia, csak hogy vérszomját oltva megenyhüljön irányunkban.

 

"Mert ha a hited olyan erős, hogy képes a vizen járni, azaz nem tudja megingatni senki és semmi, hiszen felette áll a tengernyi gyarlóságnak, ami ebben a világban van, akkor már nyert ügyed van."

 

Ha a hitem erős, akkor én is viten járok. Hinni nem annyit tesz, hogy elhinni, amit más sutyorog: a hit nem hallásból való. Az a hit legalábbis nem, amelyiknek mustármagyni nagysága hegyeket tud mozgatni.

 

Az én hitem : laza bizonyosság. Tudom , hogy akár jómagam is kées vagyok holtakat feltámasztani, vizen járni, vagy bármit megtenni, amit Jézus is megcselekedett. Hiszen ismert, hogy ő maga is utalt minderre...Jézus üzenet nem az volt, hogy ő egyedül volt képes megcselekedni: az volt az üzenete, hogy Te is képes vagy: ha képes vagy Őt követni. Ám Jézust követni nem annyit tesz, hogy a Róla szoló mesék alapján ájtatatoskodj : kövesd Jézust a tökéletesedés utján. Ő azt mutatta meg, amire Te is képes vagy. Mert a történet Rólad szól,, nem róla....Jézus szerepe: felemel, felmagasztal és nem lesújt és bünösként megbélyegez...

 

Ezért nagyon káros a kereszténység 2000 éves története, és jelenlegi gyakorlata. Bálványként imádjátok Jézust a mitosz hősét, és nem hisztek Jézusban , az ember fiában, aki megmutata az emberek nagyságát.

 

( én mondám, istenek vagytok...)

Előzmény: nemthomi (348)