lilaköd mámor Creative Commons License 2008.07.18 0 0 667
Minden rossz, amihez a kormány nyúlt


Magyarországon a politikai helyzet a további gazdasági fejlődés akadálya – szögezi le a Magyar Európai Üzleti Tanács (angol nevéből fakadó rövidítéssel HEBC) idei jelentése. A kétnyelvű, 102 oldalas dokumentum (pdf-formátumban) komoly kritikával illeti a magyar gazdaságpolitikát, mondván, a kormányzat intézkedései hosszú távon nehezen kiszámíthatók, márpedig a befektetők az üzleti életben, és nem az üzleti környezetben szeretik a kockázatokat. A HEBC az országot túlpolitizáltnak, a reformokat elhibázottnak, az adórendszert bonyolultnak, a bürokráciát eltúlzottnak érzi. Baj van az oktatással és a korrupcióval, hiányzik a társadalmi konszenzus, a konvergenciaprogram megfojtja a gazdaságot.


.......................



Ez nem reform

A jelentés szerint a 2006-ban nyilvánosságra hozott reformterveknek kedvező volt a fogadtatása, ám a kivitelezésbe számos hiba csúszott. A költségvetési megszorítások „rossz szerkezetben, helytelen tartalommal és nem megfelelő előkészítéssel” valósultak meg. Így azokat a „gazdasági fejlődés drámai visszaesése, a versenyképesség jelentős csökkenése, a társadalmi feszültség és az elszegényedés növekedése” kísérte, holott a HEBC szerint nem kellene, hogy ezek egy reform velejárói legyenek.

A kiszámíthatóság kapcsán említi meg a jelentés az euró mihamarabbi bevezetését, mondván: azzal elmúlna a veszély, hogy az ország stabilitását spekulációval tönkre lehessen tenni. Az, hogy nincs céldátum, az üzleti körökben bizonytalanságot okoz, az ország ugyanis túl kicsi és túl érzékeny a spekulációra.

---------------------------


Ezek is a fidesz zsebéből bújtak elő....Ornán kézivezérelte árulók.