Szia!
Már nézegettem a cuccokat, de lenne pár kérdésem egy szakértőhöz aki hidraulikus rendszerekben otthon van. Ugye elvileg a nyomatékból és a fordulatszámból kellene kiindulni, mármint mit tudjon a hidromotor. Ezek alapján nagy nyelésű (fordulatonkénti cm3), lassan járó, nagy nyomatékú hidromotort kellene használni. Méghozzá un. orbit motort. A nyelés és max. nyomás alapján meg lehet határozni milyen szivattyút kell használni. Gondolom a szivattyú szállításának legalább a hidromotor nyelését kellene tudnia. Na de mi van, ha nem tud annyit szállítani amennyit kívánna a motor? Na ez (is) amit szakembertől kellene megtudni. Sztem ha nem szállít annyit, akkor nem tud max. fordulattal menni, ami nem is baj.
Sztem a fordulat elég ha max. 150/perc, ez 2,5/sec. A szivattyú alapján meg lehetne a motorteljesítményt határozni. A baj itt van, ha nagy nyomatékú lassú járásút használunk, ezeknek a max. tekjesítménye kb. 6-8 kW ha jól emlékszem. (egyébként vannak jelleggörbék a neten) Ha ki szeretnénk használni a motor max. tejesítményét, igen combos benzines motorra lenne szükség.
Vízszintes tengelyű Hondákban: GX390 ->8KW ->240.000 Ft
GX610 ->12.4KW -> 310.000 + kipufogó 35.000 Ft
Na ez a baj, hogy honnan tudod a 8Kw-os motor elég-e, vagy kellene a combosabb?
A másik, hogy pl. a fogaskerekes szivattyúk max. furdulata kb. 2500 1/min. Szóval a benzinmotort nem szabad túlpörgetni ezen a fordulatszámnál jobban. Mondjuk nem is érdemes, mert itt van a nyomatékmaximuma. De honnan tudjuk mikor pörög 2500-el? Bizti lehet rá tenni fordulatszámmérőt, de ez is plusz nyűg.
Mit gondolsz minderről?