UltraCap1 Creative Commons License 2008.07.14 0 0 2927

Szia!

Én sajna saját magamnak még semmit nem építettem. :(

Ennek főként anyagi okai vannak. Évek óta szeretnék egy tisztességes e-bringát venni, vagy építeni. Venni nem nagyon lehetett olyat amilyen nekem kellene. Még az építéshez is kössze kell szedni a pénzt, de az talán sikerül előbb-utóbb, esetleg apránként. De a legfontosabb, hogy honnan és milyen alkatrészeket tudok beszerezni.

A kiindulási alap az volt, hogy én szeretek biciklizni és nem akarom elhagyni a pedált, de a munkábajárásra használnám minden nap így jó lenne, ha nem izzadnék le, legalább reggel. Mivel alapból kitekerem a 30-at, így a 25-28km/h-s végsebesség nem igazán jön szóba. Azt szoktam mondani, hogy elég lenne ha egy 300-400W plusszom lenne, de fordulatszámtól függetlenül.

A múltkor találkoztam XS-el és mentem a bringájával. Az a motor már önmagáan is elég, nem csoda, hogy XS nem is rakott rá pedált :)

A gondom, továbbra is az, hogy nincs kellő fordulatszám, ill. ha felviszem a feszt. 48V-ra, akkor már azt mondom, hogy elfogatható, ha nem fékez a max. sebessége fölött.

De már lassan leteszek arról, hogy egy teljesértékű bringám legyen, és azzal hegyet is másszak... ha meg nem jövök le a hegyről akkor nem baj ha fékez 50 felett. Akkor elég a 40km/h is... mondjuk... és akkor egy munkábajárós biciklit építek.

De mégis csak jobban örülnék, ha találnék egy olyan motort, ami 24V-on forog annyit ami nekem kellene. (csak mert nagyobb Ah-s akkut lehet, hogy tudok szerezni, abból meg nem szívesen cipelnék annyit)

Bár más sokszor azon vagyok, hogy annyit variáltam már, a fejemben annyi féle megoldás született, és mindnek van hátránya macerája, hogy ha lenne a piacon normális kapható, akkor szívesen megvenném... És amikor ráakadok, pl. egy svájci bringa kb. tudja azt amit szeretnék, akkor meglátom annak az árát, és megint az építés....

Szóval ötleteket tanácsokat szívesen fogadok.

Előzmény: Face88 (2916)