mociga Creative Commons License 2008.07.13 0 0 58

miért olyan nehéz beismerni, hogy a magyar nyelv is sokat változott ???

Hát persze, hogy változott. Melyik rétegében? Hogyan és pláne miért is? (A nyelv a tudáshoz s pláne a szervezettségből fakadó egyre gyakoribb kommunikációhoz alkalmazkodik, mert nem tudás az mit nem képes magáévá tenni, minnél többeknek érthető módon)

Már megbocsáss, de bizonyos szavak és pláne szótövek szintjén (nem ám kaloda *********CVCV formák ezek :-((( a fenébe is amit nyelvészeink axiómaként erőltetnek) szintjén nem!!! Hangutánzók, mely baba-mama, gyermek-felnőtt kapcsolatban is a beszédtanulás kezdetekeinél alapvetők..... miben változnak? 

Az ilyen tudomámos definíciók, miután külön kitérnek a hangutánzók "használhatatlanságára", meg egyenesen irritáló, pláne tanulmányozva a TESZt melyekben nemritkák az ősi hangutánzók, ha azok passzolnak a hangváltozási szabályokkal is:

"Minnél hasonlóbb, annál gyanúsabb"???? Azaz eleve elvetendők????? 

Már megbocsáss, de Te is csak fújod a dalt. És nem akarsz gondolkodni, hiszen már """"""""mindent"""""""""" tudunk a nyelvekről és azok változásának mikéntjéről s főleg szabályosságairól. Jajj!!!! (Nyilván érdekel a téma, de érdemes összehasonlítani, hogy hány, a különböző nyelvcsaládokban egymásnak mára már ellentmondó újabb hangszabály keletkezett, mondjuk az IE-ben, a FU-ban...... na meg visszaversza.....) Ezek a szábályok, már amolyan l'art pour l'art csak arról szólnak, hogy további adatok és bizonyítékok legyenek gyűjthetők a 150-200 éve elhatározott történelemtudomány által támogatott irányokba.  :-((((((

 

Na de be is fejeztem, mert felment a pumpa..... (felmentenek???) :-)))

Előzmény: Törölt nick (48)