Meg egy par kep es recept. Ilyenkor melegben szeretek konnyu eteleket enni, akkor is ha vendegek jonnek, minel kevesebb idot a tuzhely mellett.
Itt van par kep amit szoktam en is csinalni - egy "Salmon nicoise salad" volt az indito otlet.
Nem irom le reszletesen, csak a lazac keszitest, de lehet mas hussal is csinalni.
A lenyege, sok-sok izletes falat, nem kell formalisnak lenni.
Az elso kep a "Salmon nicoise salad" - a tobbi csak ugy. . .
A lazac marinalashoz citromle, reszelt citromle, oliva olaj, mustar, fokhagyma so-bors, ezt jol osszekevered egy talbaban.
A lazaf filet egy tepsibe teszed, raontod a marinalo levet, e 15 percig szobahomersekleten allni hagyod.
A sutot melegitsd elo 260 C - 500 F fokra.
A halat 12-15 percig susd, amig majdnem teljesen atsul. Akkor vedd ki a sutobol, es pihentesd 15 percig. Talalashoz tord (ne vagd) nagyobb darabokra, es talald fott krupli szeletekkel, paradicsom gerzdekkel, icipicit megfott es hirtelen lehutott zoldbabbal, negyedekre vagott fott tojassal, es valami jellegzetes zold salata csokorral, mint a rukkola.
Az ontet:
1/4 csesze pezsgo ecet (vagy feher bor)
1 kiskanal Dijon mustar
so-bors-oliva olaj
Osszekevered, es raontod a talon levo finomsagokra ovatosan, hogy mindenre jusson.
A legkozelebbi vemdeglatasomnal ez lesz az asztalon!



