Mijo Creative Commons License 2008.07.11 0 0 5807

 

BAJAI HALFŐZŐ FESZTIVÁL

 

Hááááát, hogy is mondjam.
Ha én lennék a főszervező - vajon a két programszervező közül melyik lehet az -, engem némi félelemérzet kerítene hatalmába a várható sikert illetően.
Itt most semmi másra nem fókuszálnék, csupán a szombati nap főműsoridejére.

Lássuk: Molnár György harmonikaművész és zenekara

 

A magam részéről bevallom, szeretem a tangóharmonikát, mint hangszert (tartok tőle, hogy nem vagyok túl nagy tábor tagja), de ezzel egyetemben is lehetségesnek tartom, hogy még ennek az ifjú titánnak a mesterét, Tabányi Mihályt sem szívesen hallgatnám kemény másfél órán keresztül egy népünnepély meglehetősen szertelen hangulata alatt.

Valahogy nem igazán ezt a helyszínt tartom megfelelőnek, egy kétségtelen tehetség szárnyai bontogatásához, mert ne adj sors, egy kevésbé udvarias közönség hozzállása igen keserű szájízt is okozhat az átütő sikerre vágyónak (csalódás oda-vissza alapon), még akkor is, ha várhatóan az összes közismert dallam fel fog csendülni. 

Nézzük tovább: Molnár Dixieland Band

 

Jó dixivel nem lehet nagyon félrenyúlni, talán ez lesz az egyetlen olyan programpont, mely e patinás band révén össznépi sikert fog aratni.

Valaki szólhatna a szervezők közül honlapjuk kezelőjének, hogy ez a rendezvény Baján nem "Halléfőző Verseny", ahogy ők szerepeltetik hibásan.

A dixit követi: Veracruz együttes

 

Nekem bőven elég annyi, hogy a "koncertjeik" között igen gyakran szerepel ilyen kitétel: "eskövő".
Tartok tőle, hogy a közönség nem jelentéktelen hányadának is bőven elég lesz az egyórás műsoridő (pedig má' saját dalaik is vannak).

Na még egy banda: Balázs Fecó és az új zenekara

Gusztusa válogatja.
Az előző 1-1 órás műsorral szemben, ez két órán keresztül igen kemény próbakőnek ígérkezik.
Bizonyára lesznek olyanok is, akik ettől fognak elélvezni, de számomra ez a fickó pontosan ugyanaz a nyálas kategória, melyhez hasonlók esetében nagyon gyorsan el szoktam tekerni a rádiót, haladéktalanul más programot szoktam keresni a tévében (Győszikék, Mónikák, Bucik, Anettkák, szappanoperák, és így tovább), egyszerűen hallatán és láttán feláll még az a kevés haj is, ami még megmaradt a koponyámon.
És most majd törhetem a fejem még azon is, miként szigeteljem le hermetikusan az ablakokat ...

Mint mondottam, én igencsak szkeptikus lennék a sikert illetően, pedig ez csak egy profi módon történő válogatáson múlhatna, igyekezve mellőzni a szélsőséges irányzatokat. Itt nem ez történik.

 

Forrás: www.baja.hu