ibron85 Creative Commons License 2008.07.10 0 0 2118
Nos szakmódszertanilag nagyon jó kezekben voltam, de ennek ellenére sem érzem úgy, hogy én fel lennék készülve. :) A gyakorlat majd sokmindent megtanít, ahogy Te is mondtad.

Eddig csak egyszer tanítottam osztályban, akkor 10.-esek voltak nálam. A látószögkörívet tanultuk, és háát... sokmindent elszúrtam, pedig már évek óta adok magánórákat. De teljesen más egy-egy tanulót tanítani, mint egy osztályt.

Az informatika tényleg elég gyorsan fejlődik, de ha nyitottak vagyunk az újra, sokat olvasgatunk szaklapokat, böngészgetünk mindenféle infós oldalt, akkor ezt hasznosíthatjuk a mindennapok óráin is. A DOS tanítása teljesen felesleges, ritka, hogy egy mezei felhasználó DOS felületet lásson. A programozás oktatása összetett dolog, csak emelt szintű csoportoknál kezdeném el középiskolában. Már elvégeztem az egyetemen az adatbázist, nekünk Oracle és Access felületen is számot kellett adni, mindegyikből volt évfolyamzh és Access-ből beadandó is. Jómagam nagyobb hangsúlyt fektetnék a grafikára, mindenféle szuper program van, ami lekötheti a gyerekeket (pl. egy általa készített képet manipulálunk stb., a szakdolgozatomat is grafikából írom :))

Előzmény: Hauanita (2116)