zwl Creative Commons License 2008.07.05 0 0 4117
Hát voltunk egy páran tegnap. Nem akarom a szíveket fájdítani, de fergeteges buli volt Veszprémben...

Előtte féltem erősen, mert nem tudtam hova tenni a Bluesberry-t, az LGT Emlékzenekartól meg előre fáztam. Belátom hülye voltam.

Kezdjük az egyszerűvel: Zepsession. Ezzel mindent el is mondtam. Aki látta őket, tudja milyenek. Hozták magukat persze megint csavarva egy kicsit: most a Kashmir-t játszották vendég percással és billentyűssel, na meg FÚVOSOKKAL!!! Asszem a legegyszerűbb kifejezés a K..VA JÓ!

Aztán gondoltam jönnek a többiek oszt lemegy a nap... Tévedtem! Először is úgy váltották egymást a zenekarok, hogy nem a leáll - átszerel - a közönség unatkozik verzióban, hanem egymás utolsó számaiban egyszer csak feljön egy-két valaki a következő zenekarból és besegítenek, majd a banda fele le, az új banda többi tagja fel (25-30 másodperc alatt!!!), és indul az új buli...

Sz'al Bluesberry. Színvonal minimum Zepsession! A különbség, hogy nem egy zenekartól, hanem a kedvenceiktől válogatnak. Igen széles a skála: boogie, soul, R&B, funk. És mind k..va jó! A fúvosok pontosan intonálnak, a basszus mint a gőzmozdony, a gitáros énekes meg egy őstehetség. Vazze az állam leesett tőle... Eszméletlen fazon!

Na gondoltam ez jól sült el, valahogy lemegy magy az LGT EZ is... Erre feljött egy fazon (Ő is eszméletlen!), aki tiszta somlóul énekel, meg a humora is olyan, a többiek meg eccerűen csak k..va jók. És én aki nem vagyok oda az LGT-ért (illetve kb. 74-ig nagyon igen) élveztem. A zenészek a zene alá rendelik magukat, nincsenenk sztárocskák, mindent a zenéért...

És vazze, ami az este legfőbb jellemzője, a zenészek a zenéért jáccanak. Élvezik. ÉS ez lejön a színpadról A közönség fele-kétharmada táncol, a többiek csak hallgatják (és élvezik) a zenét!

Aztán elszabadult az őrület... A három zenekar eccerre a színpadon, mindig változik a felállás, hol LGT, hol Zep, hol R&B szól és fergeteges... 4 óra folyamatos zenehallgatás után a közönség vagy 2 percig visszázik, dehát már fél egy van, a helynek meg éjfélig van engedélye a zenére... Nincs tovább.

Manapság, amikor nehéz összetartani egy bandát, 3 zenekar összesen vagy 18-20 taggal napokig próbált egy olyan bulira, ahol gázsi nincs. Csak zene. Ja hogy tiszta legyen, a dátum nem 1964, hanem 2008. július 4.!!!

3 új énekest is köszönthettünk az este! Volt, hogy Tatai Tamás, Cseh Balázs és Nagy Gergő eccerre énekeltek. Nem semmi élmény volt! :o)))