Kumpi Creative Commons License 2008.07.05 0 1 7616

Sziasztok!

 

Elsősorban porker figyelmébe ajánlanám a legújabb fejlesztésünket! :) (tudod, Te akartad a csodazsákot kultúrált verzióban, kívülre helyezni):

 

Na, szóval, adva volt az idén vásárolt medencéhez a gyári szivattyú. Ebből kiszereltük a motort (mert az nem kell, csak a házra van szükség, hisz a kerti szivattyúm 5x erősebb), és ebbe ügyeskedtünk egy hengert, amit körülvesz a csodazsák 3 rétegű anyaga. Képeken látjátok amiről beszélek:

 

Ez egy 63-as PVC cső (kifúrkálva), és erre a méretre varrva egy henger a csodazsák-anyagból.

 

Itt már egybetéve látható. ( a biztonság kedvéért, hogy a víz ne máshol menjen át rajta, gyorskötőzővel rögzítve van)

 

 

A háznak az aljára kellett vágni egy gumikarikát (az a fekete cucc az), mert barázdált volt az alja, és így nem "ült" bele rendesen a henger.

 

 

Hengerrel...

 

 

Ez pedig az alja, motor nélkül. Zárni kellett (mert ugye a "motoregység" zárja gyárilag), PVC tömítő paszta+egy kis polycarbonát lap, némi csavar, és kész is :-)

 

No, és így üzemel:

 

Jelenleg a szivattyú mögé van bekötve, mert a próbaverzóban így egyszerűbb volt, de a tökéletesség azt kívánja, hogy elé kössük :-) Lesz is még egy golyóscsap rajta, hogy mikor tisztítom a hengert, ne zubogjon ki a víz, ha kinyitom a fedelet! :-)

 

Ja, és még vmi:

 

Itt látszik, hogy dolgozik rendesen! (kb. 2-3 napja porszívóztam, most a próba kedvéért a jó öreg körbejárásos módszerrel összegyűjtöttem a koszt, és kiszippantottam)

 

Bocsi, ha hosszú voltam, de tudom, szeretitek a képeket :-D