zvajda Creative Commons License 2008.07.04 0 0 34
Pénzt lopott a halottól a rendőr
Noszlopy 2008. július. 04., 16:49
BAJA
Ötvenezer forintot lopott el a hétfőn délután történt baleset halálos áldozatától egy bajai rendőr. A főtörzsőrmester lebukott, a pénzt megtalálták az öltözőszekrényében, a bajai rendőrkapitány feljelentést tett az ügyben, a zsaru pedig ma (péntek) kérte a leszerelését.

A Bajai Rendőrkapitányság baleset helyszínelője június 30-án egy halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset helyszínelését végezte – mondta el a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Nyíkos Tamás rendőr főtörzs-zászlós, miután egy bajai információ alapján rákérdeztünk a bűncselekményre.

A sérült gépjármű – mint korábban megírtuk, egy Citroen személyautó – elszállítása után, hozzátartozói kérésére az összetört gépkocsiból, az elhunyt értéktárgyait, valamint készpénzét a rendőr főtörzsőrmester a hozzátartozónak átadta. A gépkocsiban talált készpénzből azonban 50 ezer forinttal kevesebb összeget adott át, és az átadásról szóló jegyzékben is ennyivel kevesebbet írt be.

Az esetet a bajai rendőrkapitányság belső vizsgálata tárta fel. A rendőrkapitányság vezetője haladéktalanul feljelentést tett az ügyészségi nyomozóhivatalnál. Az érintett rendőr főtörzsőrmester pedig az azonnali leszerelését kérte, és távozott a testülettől. Nyíkos Tamás nem cáfolta, viszont nem is erősítette meg a Baon.hu tudósítójának azt az információját, hogy ma (pénteken) a rendőr öltőző szekrényéből előkerült az 50 ezer forint.
Baon.hu

"Az érintett rendőr főtörzsőrmester pedig az azonnali leszerelését kérte, és távozott a testülettől."