Törölt nick Creative Commons License 2008.07.04 0 0 1361
az is lehet, de akkor a családtagok számához arányuló bevételt veszik figyelembe. Ha pld solo akkor ennyi, ha 2- vagy több --plusz a családban gyerek is van akkor annyi.

Tehát okosan irod, hogyha a lány nem volt nagy keresetü, de a néni eggeyl többet számitott és beleeshetett az eligibility- request-be.

Ez amugy igen ritka eset. Elötte ugyanis a néninek zöld kártyát kell csinéltatni, az meg föleg azon az alapon mehet, hogy a család adja az affidavitot. Tehát ha a család alatta van a poverty line alatt, illetve a nénivel együtt alákerül mjad, akkor nem kaphatnak zöld kártyát.
Ugyanakkor az affidavitban az is benne van, hogy amig a néni nem lesz állampolgár, addig semmilen állami támogatást, soc hilfét stb.. nem igényelhet.

Szoval ki van ez bulizva, a goverment sem esett a fejére.
De vannak esetek amiket a fene sem ért. Egy ausztrál barátom ide telepitette a szüleit Melbournböl--és kapják az ellátást. Még a lakást is támogatják, --miközben a gyerekek egyik házában laknak a szülök. Azt hiszem még azért is chargolnak a gyerekek, a socsec fizet valami lakáspénzt is.

Most egy nagyon érdekes buli indul: állitolag van még a rental assist programm, igy a nyugdijas lakbérébe beszáll California State.
Ha tehát a poverty liner alatt van a nyugdijas, akkor pengetik a lakbérjét---hovatovábba mortgage-ba is beszáll a State. Az már nem is kérdés, hogy az az összeg aztán visszaszáll a State-re, ugyanugy ahogy az ado is, amit nem kell fizetniük ( nyugdijas nem fizet adot a hézra, de akkumulálodik és amikor feldobja a talpát a kölkök annyival kevesebbet örökölnek)
Előzmény: Törölt nick (1360)