naox Creative Commons License 2008.07.03 0 0 312
"de tudásod csak arra elég, hogy engem kiforgass?"
Nezd, a topikban valo nyilatkozas egy eleg fura mufaj. Azt irsz amit akarsz, de ha valotlansagot irsz, akkor ket dolog tortenik 1., elveszted a hiteledet, 2., es masok erre fel is fogjak hivni a figyelmet. Ezen nem kell megsertodni. Es a vita soran erdemes ervelni, es nem a partner szemelyet tamadni (ez egyebkent nem is elegans, es bizony visszaut).
Csak nehany megjegyzes:
"szeméttelepek környékén is csak hümmögve (néha!) vizsgálgat (talán!) valaki és ha valaki ezek miatt aggódik: Ő az aggódó bizonyítson!?"
A szemettelepek fel vannak merve, van tulajdonosuk, meg az illegalisaknak is (ha tudsz olyanrol, amirol nem tudnak kuldj egy levelet az onkorinak). Minden szemettelep mellett van monitoring kut monitoring tervvel, kerd el az onkormanyzatnal, meg kell hogy legyen, nyilvanos adat. HA komoly a kornyezeti veszely, akkor van karelharitasi terv, karfelmeres, kockzatelemzes. Nyilvanosak. Egy telefon, es elolvashatod, lemasolhatod. Ha valami nem stimmel vele, akkor kotelesek megengedni, hogy mintat vegyel/vetess, az eredmeny ha teged igazol, akkor arra lepniuk kell.
Ha tudsz valamit, akkor a tv. melletted all, az onkori/tulajdonos nem bujhat ki a felelosseg alol. De ha nincs bizonyitekod, akkor mirol beszelunk? Az onkorinak van papirja, es ezt te is megnezheted.

"A szakemberek hozzáállását te is jól mutatod. ... Amit nem tudunk bizonyítani az nincs. (Szerintetek!)."
Ennek semmi koze a szakemberek mentalitasahoz. Egy egyszeru formalis logika. A felelmeiddel nem tudunk vitatkozni. A tenyeken lehet, de neked ilyenek eddig nem nagyon voltak.

"A DDT elbagatelizálásának minta nyilatkozatát írtad le."
Mit bagatellizaltam el? Elolvastam par szaz oldalt (es meg is ertettem) a DDTrol, es amikor leirsz egy hujeseget, azt kijavitom. Es ezekutan en vagyok erkolcsileg lenullazva? Te (johiszemuen) feljogositva erzed magad, hogy tudatlansagod vedelmeben valami hujeseget beszelj, es vedekezzen az, aki ert is a temahoz? Bage, en resztvettem egy DDT kimutatasara szolgalo gyorsteszt fejleszteseben. En ezt tettem a kornyezet erdekeben, es a DDT ellen. En nemcsak pofazok. Te mit tudsz felmutatni?

"Nem mentél ki a saját fürdőszobádban sem környezetszennyező anyagot keresni. "
En pontosan tudom, hogy mi van az uvegekben, es tobbek kozott a kornyezeti veszely alapjan is valogatok koztuk. Es te?

A csernobili hozzaszolasod megint jo pelda az ongolokra. Igen, eszmeletlen hiba volt anno a felretajekoztatas, tenyleg baj, hogy nem tudjuk az aldozatok szamat. Eddig OK. De -ne haragudj- hogy mondhacc ilyen butasagot, hogy erezted az ego grafit szagat? Egyreszt barmi eg csernobilban, annak te nem erzed a szagat, mareszt a vilagon nagyon keves szag nelkul ego anyag van, na a grafit pont ilyen, mint azt mar gimiben megtanultuk. Erted, irsz egy fontos dologrol, es egy ostobasag miatt hiteltelenited az egeszet.
Előzmény: Mormogi7 (306)