Dick17 Creative Commons License 2008.07.03 0 0 167

D.péter tudja jól. A Fáradt a nap az 1969-es táncdalfesztiválon hangzott el, és bizony a Syrius soraiban Barta pengetett. Tán valamely archívumban létezik az egész fesztivál felvétele. (Forrás: Gáncs D.-Zoltán János: A dallam diadala - A táncdalfesztiválok története, 188. old. + saját emlékem a tévé elől...) A dal a Qualiton SP 603 katalógus számú kislemez B-oldalán található.

´71 kora tavaszán csupán azon egyszerű okból nem játszhatott a Syruisszal, mert a zenekar 1970 november végén elutazott Ausztráliába és egy évig voltak kint.

Ezt az infót - "az LGT-t megelőző hetekben játszott a Syriussal '71 kora tavaszán, és felvettek vele 2 kislemezt a rádióban. Aztán LGT." - vajon milyen könyvben olvastad? Mert így nem igaz! 

A Csavard fel a szőnyeget nem volt fesztivál dal, ott valami "nem bújok többet már a subába" szövegű dalt nyomtak Fenyőék álnépi hacukába öltözve a 68-as fesztiválon. Az Egyszer vagy fiatal c. Rózsa szerzeményt adták elő, úgy mint Ki Mit Tud? győztesek. Nem játszott velük Barta. Fotó az említett könyv 180. oldalán. 

Remélem közelebb vittelek a megoldáshoz?

 

Előzmény: jameslgt91 (166)