pagemada Creative Commons License 2008.07.03 0 0 7437

Kedves Mindenki!

Nekünk most a nyáron van először kerti medencénk (kb 10 m3) és szenvedek a vízzel. Nagyon sokat olvastam a hozzászólások közül és már van is pár új ötletem, hogyan lehetne rendbe tenni.

Azt szeretném tőletek kérni, hogyha esetleg találtok bármi olyat az alábbiakban, amit rosszul csinálok – vagy esetleg nem találtok – írjatok.

Egy pár adat, ami fontos lehet:

papírszűrős a vízforgatónk, de nagyobb fajta, megy napi 5-6 órát – rendszeresen tisztítom slaggal ph ok, klór tartalom ok - megmértem algaölő van benne eredetileg kútból töltöttem fel, de akkor két hétig tiszta volt –olvastam, hogy sokan szenvednek vasas vízzel vagy kútból jövő vízzel, de akkor eredetileg miért volt kristály tiszta.

Amire eddig gyanakodtam:

homokszűrős vízforgató kéne. Beleöntöttem már kb 15 e ft-nyi vegyszert, tehát lehet, hogy hamar behozza az árát, bár tudom, hogy teljesen nem helyettesíti a kútvíz miatt van az egész, de akkor kezdetben miért tiszta az algaölő csak optimális ph mellet hat, tehát hiába rakok bele sokat, ha a ph időközben elmászott lehet, hogy az elhalt algákat másnap reggel fel kell porszívózni.

Előre is köszönöm.