peliatan Creative Commons License 2008.06.30 0 0 8322

Üdvözlök minden Rhodes-ra utazót.

Egyénileg voltunk, a Wizz air járatával, Falirakiban a Maria-Christina apartmanban laktunk, interneten foglaltuk a Sarantis travel /www.intickets.gr/. Fénykorában biztosan nem így nézett ki mint most, de a szoba tágas, tiszta, konyharész kompletten felszerelve a mosogatószertől az edényekig. /egy kevéske súrolószer jól jött volna. A telek "görögös" nagy terület, több autóval be lehet  állni, a kerítés képletes. Az árban benne van az adó és a 24 órás légkondi. TV csak görög nyelvü!

6 db 2 ágyas apartman van. A környéken teljes a nyugalom, néha hallatszik oda a belvárosi őrjöngés zaja.

A kulcsot a Sarantis irodában kaptuk meg ami a Rhodes-Lindos főúton van, szembe vele az AB food market, nagyon alacsony árakkal, Viza kártyás fizetési lehetőséggel.

 

A repülőtérre érkezéskor nagyon jó óvárosi térképet lehet elvenni ingyenesen.

Rhodes városba  a kijárattól kb. 100 m-re sárga busszal 2€ a díj, onnan 2 busz társaság jegypénztárában lehet jegyet venni, 2 útvonal van, egyik a parton Kalitheas-Faliraki, a másik a főúton, Faliraki Platonos megálló, 2 €.

Információkat ezeken az oldalakon találtok:www.falirakibeach.com,

www.ando.gr/eot, itt mindenféle menetrend, árakkal.www.rhodes.gr,

www.gemtravel.gr, www.hcmr.gr , www.tap.gr,

Amiről minden hazatérő szemérmesen hallgat: rengeteg a szúnyog, de más mint a magyar. nem viszket, de 1 hétig "viselni"kell a kis piros pöttyöt.

A hőmérsékler 32-35 C volt, 1 hét alatt egy felhő foszlányt sem láttunk, 12-13 órától 16-17 óráig nem lehet a szabadban tartózkodni a hőség miatt. A homok olyan forró, hogy a vízpartig lábbeli kell. Az ágy 3,50€/nap, de 17 órától nem kell fizetni.

Rhodes városban érdemes áldozni 5€-t a kisvonatra, /+1 flakon hidegvizet adnak/, körbe visz a városfal mellett,az Apolló templom romig, a nyugati tengerparton,stb.

AB Food Market árak: 1,5 l víz 0,48 €, amstel sör 0,33L 0,63€, Apelia 1,5 L vörös bor 3,59€,olajbogyó fűszeres 250 gr 1,66€ máshol 2-2,60€, baklavát a fő utcai péktől, 1,90/db, az apró 10-12€/kg, A fővárosban 3,50-4€/db !!

Elfelejtettem: Faliraki-Lindos busz ár 3,50€ de a megállótól ingyen busz a városba.

A buszok mind tiszták, légkondisak, a sofőrők nyelveket beszélők, udvariasak.

Ugyancsak ingyenes Rhodes városból a vizi parkig,buszmegálló a RODA és a KTEL pénztárak között, a park nem a tengerparton van, hanem a "hegyen!"

Amit most nem írtam le a jövő hétfőn pótolom, még van hasznos infom, de nincs időm.