kemenydio Creative Commons License 2008.06.26 0 0 286
Pont a lefojtottság hiánya miatt nem fog 4000 bar nyomást produkálni. A Sniperben valószínűleg el sem ég a teljes töltet. Az acélszeg beütéséhez szükséges nyomás nem egy gyorsan táguló térben jön létre.
Minden patronnak van műbizonylata, amivel a szlovák kereskedőnek is rendelkezni kell. Tuti kapunk másolat, megnézzük.
Ez a töltény sem teljesítményében, sem méretében nem egy fekete fokozatú HILTI patron. Az kéne a francnak!
Ha papíron működni látszik a dolog, és a töltény be is fér a sniperbe minden gond nélkül, akkor jöhet a próba.
A snipernek elvileg azt kell kibírni, hogy nyitott töltényűrre rádurrantasz. (Nem kézben!)
A rendkívüli! óvatosság indokolt, de előbb meglátjuk mi kapható a piacon.
A cél egyébként nem a teljesítmény jelentős növelése lenne, hanem egy lőtéri céllövészetre alkalmas, egyenletes teljesítményű, a hüvely kivetés működéséhez megfelelő méretű töltény beszerzése.
Veszélyes kínlódás az egész, igazad van.

Az vezet ide, hogy a kedves jogalkotóink képtelenek voltak a hobby célú fegyvertartás szabályzására, így inkább nem is vettek tudomást egy jelentős igényről, ami ettől ugye nem szűnt meg. (Persze a fizetésük felvételére nem képtelenek!)
És mekkora ez az igény?? Nézd, meg micsoda energiákat fordítanak a boldog tulajdonosok a sniperek felújítgatására. És nem csak 18 éves suhancok. Aki egy ilyen igényt a szőnyeg alá seper és lemond a megfelelő mederbe tereléséről és kielégítéséről az egyszerűen a l k a l m a t l a n a feladatára!!
Ha belegondolsz az egész „muzeális” téma egy rémálom. Persze én is imába foglalom Keserű Úr nevét, hogy kreativitásánál fogva legalább ez meg van.
Bocs az eszmefuttatásért, de nézd így is a dolgot.
Előzmény: radom1 (284)