vargailles Creative Commons License 2008.06.26 0 0 532
Bár nem vicc, de azért "vicces". Ebben a hőségben olvasgatom az ásványvizes palac oldalán a tájékoztatást. Ezek szerint:
- a víz 14.000 éven keresztül szűrődött le 600 méteres mélységre,
- minőségét 2008. november 14-ig őrzi meg,
- a palackot száraz, hűvös helyen kell tárolni,
- napfénytől, erős szagoktól és vegyi anyagoktól óvni kell.

Elgondolkodtam. Ez a víz 14.000 éves, de már csak novemberig bírja, aztán megromlik (de legalábbis erősen romlik a minősége). Sietni kell, hogy az egész vízbázist ilyen gyorsan megigyuk, különben kárba vész ez a kincs. Addig is ne szellentsünk a víz jelenlétében, és azonnal vegyük ki a palackból (PET csomagolás, vegyipari termék). Azt pedig felejtsük el, hogy hűtés gyanánt a kútba eresztett sör és dinnye mellé tesszük, mert a nedves környezet is árt a víznek.

Lehet, hogy visszatérek a csapvízhez. De mi lesz, ha az ÉTV a következő számla mellé hasonló leírást küld? (No, akkor leszek meglőve: hogy tartsam a csapot száraz helyen ... )