formatc Creative Commons License 2008.06.25 0 0 17361
a mai mosógépek a csökkentett vízfogyasztás miatt nem tudnak rendesen öblíteni.
2007ben az angol Which? független, fogyasztóvédelmi magazin 125 gépet tesztelt és az öblítés elég kiábrándító eredményt hozott:
3 jó
47 megfelelő
75 rossz/nagyon rossz.
ez van.

A Miele 3000-s sorozat darabjai a "megfelelő" kategóriába estek.

így teszteltek: 40fokos, vasaláskönnyítő mosás után, de még a végső centrifugálás előtt átrakták a cuccot egy speciális centrifugába ami 2800-on teker. A kisajtolt víznek megmérték a lúgosságát és kész.

Angliában az eladások kevesebb mint 4%-t jelentik a felültöltős gépek, ezért valószínűleg néhány éven belül eltűnnek a kínálatból. A drágább fentartás (víz, áram) miatt nem keresik az emberek. Jobb öblítőképességüket a vizsgálat nem bizonyította...

tegnap fehéreket mostam a teszthez hasonló programmal, 30fokon, nem volt 2 kiló, raktam bele kb. 100ml Ariel mZimt. A víz 14es keménységű, vízlágyító nem volt.
Rányomtam még egy plussz öblítés, de normál vízmennyiséggel. Mosáskor nem volt masszív hab, folyékony, kicsit habos lével tekert.
A plussz öblítéssel együtt 3szor öblített, az utolsó víz tisztának tűnt, nem voltak benne szappanos maszatok, de az öblítő miatt némileg opálosnak látszott...
Próbáltam korábban kevesebb mosószert is, de nekem nem tetszett az eredmény. Szürkés, keményebb tapintású volt a mosott ruha, szvsz azért mert nem használok vízlágyítót a kevesebb mosószerben meg kevesebb is volt...
Előzmény: dömdödöm12 (17358)