PuPu Creative Commons License 2008.06.24 0 0 5679

A forradalom krémje...Hát akkor légy oly kedves, magyarázd el, kik is voltak az általatok oly buzgón mantrázott  nemzeti egység résztvevői?

Maléter ezexerint ugye nem,  Nagy Imre kormánya sem, a kétségkívül zavaros gondolkodású Dudás sem, ("...A háború után Budapesten belépett a Kisgazda Pártba. 1950-ben letartóztatták, évekig a recski internálótábor foglya volt. 1956. október 24-től fegyveres csoport tagjaként tevékenykedett. Csoportjából alakult október 28-án a II. kerületi tanácsházán a Magyar Nemzeti Forradalmi Bizottmány, a felkelésből kinövő első kormányellenes politikai és fegyveres csoportosulás. 1956. október 30-án fegyveres csoportjával elfoglalta a Szabad Nép székházát és nyomdáját. Függetlenség c. napilapjában huszonöt pontos kiáltványt tett közzé "Nem ismerjük el a jelenlegi kormányt" címmel. Ugyanakkor hozzájárult, hogy az épületben a kormányhoz hű lapokat is szerkesszék és kinyomtassák. 1956. november 2-án egy fegyveres csoporttal megszállta a Külügyminisztérium épületét. Ezt Nagy Imre hadserege visszafoglalta. Dudás Józsefet letartóztatták, november 3-án szabadonengedték. A forradalom leverése után Újpesten szervezte az ellenállást. 1957. januárban tartóztatták le. Gyorsított büntető eljárás után halálraítélték és kivégezték Szabó Jánossal együtt." - wikipédia), - amúgy meg a lázadóknak lehetnek reguláris csapataik, mint ahogy a Honvédség 48-ban reguláris alakulatokból állt, -  ellentétben az 56-os szedett-vedett fegyveres bandákkal.

Aztán meg futott Jellasics is, a gyáva, - kár, hogy nem sokkal később tizenegynéhány lázadó és császári tiszt kapott golyót Aradon, hogy a többiekről most ne is essen szó.

Amit meg a szovjetekről írsz, azon - már megbocsáss - csak röhögni lehet...

Nem kicsit, - nagyon...

:O)))

Előzmény: korieander (5677)