nettomazsola Creative Commons License 2008.06.24 0 0 126
en ( csak a magam neveben beszelek, de több ismerösöm is ezt mondja) meg soha nem tapasztaltam ellenem iranyulo "ausländerezest". vhogy ugy vannak vele, h a magyar az a "mi kutyank kölke", de szerintem a feketekkel is meglepöen toleransak. mas orszagokban sokkal intenzivebb külföldiutalatot eltem meg mint itt.

"az osztrakok" hülye altalanositas, mert ki az "igazi osztrak" itt? szoval az osztrakok eleg tartozkodoak, pl eleinte nagyon idegen volt a kezfogasos köszönes nök között is, de mivel en hanyok az idegenekkel puszipuszitol nekem nagyon bejött. korrekt.

munkahelyen semmi különös nincs, de nekem nagyon fura volt, h munka utan meg a "baratnök" sem jarnak össze, nincs hetvegi privat program es szinte senki nem megy a masik lakasaba.
ez nem külföldi - osztrak, hanem eleg altalanosan osztrak.
ök meghivnak ( esetleg) vendegsegbe = kitakaritva, csili-vili es kaja, de olyan magyaroschan "felugrok egy kavera" ilyen nagyon ritka, en a 20 ev alatt meg nem eltem meg.
itt a szomszedok is a folyoson, haz elött csacsognak, de ki nem nyitna a lakasa ajtajat.

( epp most meselte egy 95 eves neni akinek a szomszedai öreghazba költöznek, h most volt elöször a lakasukba es 1948 ota ajtoszomszedok!)

ja es szomszedok, kollegak kepesek 20 - 30 evig magazodni. hihetetlen.

ez jellemzö egyebkent. külföldiek (mindegy milyen nacio) tegezödnek az osztrakok mindenkivel magazodnak.
mostanaban ez kicsit oldodik, de 20 eve meg nagyon szigoru volt.


Előzmény: exe2 (122)