Paleokrites Creative Commons License 2008.06.24 0 0 523
Nos, most mondok neked valami érdekeset!

Az az öreg nénik voltak fiatalok is, akik vasárnap temlomba járnak, a hét többi napján is vallásos, hívők a maga módján és ezt ők úgy élik meg belsőségében sok esetben, ahogyan sokszor egy magát nagyon hívőnek tartott valaki megközelítőleg sem!

Te nem ismered az embereket úgy látszik....., lelküket, élményeiket, gondolataikat....., de akkor a szüleidet sem értetted meg, avagy azok nem voltak úgymond vasárnapi hívők, templomba járó keresztények?

Isten káromlásának többféle ága van....!

Leghet negatív, pozitív és e kettő átmenete! Gondolkodj el azon, hogy ez mit is jelenthet!

" a hívő pedig nem szükségszerűen jár templonba, de a tanításokkal azonosult, érti és hiszi azokat, beszélget Istennel."

Ja a vallásos néni nem Istennel beszélget, hanem azzal a fantommal, akikkel az úgymond nagyon hívők?

Azonosúl a tanításokkal? Nem Isten akaratával, avagy Isten szeretetével azonosul, hanem egy teológált dogmával, ami szekltánként is eltérő értelmezést ad?

" a két halmaznak persze van egy uniója, meg van egy metszete is, csak el kellene dönteni, hogy melyikről beszélünk."

Ja, ha az egyik keresztény szekta kijelenti, hogy az unión belüli ugyan a másik, de ahhoz neki semmi köze....., az már egy halovány metszete az övéhez képest és az már halott halmaz...., míg meg nem tér az eredetileg kijelentő unióhoz....
Melyik szerinted az unió, a halmazok kik a kereszténységen belül?
Tehát te azt mondod, hogy a katolikus egyház nem azt a bibliát használja, amit kellene? Nem fog üdvözülni onnan senki, mert vallásosak ott az emberek és vasárnaponként hárnak csak templomba, te mikor jársz, minden nap az imaházba és ezzel különbnek érzed mgad és abban, hogy az énekeskönyvek mellett a bibliát is olvasod és ezekhez megfelelő szektás igemagyarázatokat, olyan dogmákat, amik ellenmondást nem tűrően kijelentik a frankó hitet?
Előzmény: msmks (520)