viennatrader Creative Commons License 2008.06.23 0 0 116

Epp a hetvegen voltunk Budapesten. Semmi extra nem tortent, semmi horrotortenet, csak egy nyugodt szombati nap. Megis mikor eljottunk, mind a felesegem mind en "megkonnyebbulten" felsohajtottunk hogy vegre eljottunk. En nagyon szeretem Mo-ot, es valoszinu par ev mulva haza is koltzunk. De Becs utan Budapest egyszeruen elhetetlen szamomra.

 

Erdekes, pedig korabban olyan erzesem volt hogy hazamentem, ha Pestre utaztunk. Most inkabb olyan hogy itt vagyok otthon. De peldaul Kecskemetre, Szegedre, Szekesfehervarra vagy akar egy kisebb nyugat-magyarorszagi varosba nagyon szivesen visszamegyek.

 

En sem tudom pontosan megfogalmazni, hogy mi taszit Budapesten, de valami ilyesmi:

 

Az emberek eletszinvonala nem kulonbozik jelentosen az ittenitol (4 kerek 3 szoba 2 gyerek ;) ). Viszont ahhoz, hogy ezt fenntartsak, valami hihetetlen modon kell kuzdeni. Ez a gorcsos akaras pedig mindent megmergez. Ha delutan elindultam haza, biztos hogy legalabb 3-4 agressziv emberrel kerultem konfliktusba vezetes kozben. A boltban az eladotol a biztonsagi orig mindenki ideges, merev, udvariatlan. A hivatalos ugyek intezesenel az embert bunozokent, csalokent vagy egyszeruen szellemileg korlatoltkent kezelik. Ezek egyenkent is olyanok, amitol az embernek el van rontva a napja. Ha minden napra jut egy-ket ilyen elmeny akkor folyamatosan ingerult, agressziv lesz az ember. Es a vegen semmiben nem kulonbozik az elobb emlitett eladotol vagy biztonsagi ortol. Max. en egy oltonyos bunko leszek az o szemukben...

 

Ezzel szemben itt az a kirivoan ritka, ha az ember feszult es agressziv. Mindenki elozekeny, sot megbocsato is egy bizonyos szintig, hiszen akarkinek lehet neha rossz napja. Ha viszont folyamatosan agressziv valaki, elobb-utobb jelzik neki hogy "calm down", nem kell ennyire gorcsolni. Ha ertelmes, vagy erzelmileg fogekony, akkor akar magatol is eszreveszi, illetve atragad ra a nyugodt hangulat.

 

Amikor kikoltoztunk, egy het sem telt el es "kisimultak a rancaink". Nem ertettuk a felsegemmel hogy miert. Aztan lassan rajottunk, hogy egyszeruen nyugtatolag hat Becs rank a budapesti elet-halal harc utan. Es ez nem egzisztencialis elet-halal harcot jelent, hanem egyszeruen csak a mindennapi normal eletet.

 

Mindezzel nem akarom Magyarorszagot leszolni, nem vagyok az a fajta aki 1 ev ittlet utan osztrakabb lesz az osztraknal. Egyszeruen csak Budapest most nagyon elhetetlen szerintem...

Előzmény: nettomazsola (114)