totya4 Creative Commons License 2008.06.19 0 0 749
Helló!

Mint rozsdamaró ismerősebb, viszont úgy rémlik hogy az "oldja" a rozsdát, tehát utána csiszolni kell, azaz lekapni a feloldott cuccot. Masgas viszont azt írta hogy utána lehet rögtön festeni (lehet úgy gondolta annyira evidens a csiszolás hogy azt nem kell külön írni). Igaz te már úgy írod hogy csiszolni kell utána. Itt megint előjön a kedvenc témánk, hogy mit és mennyit is kell csiszolni és mivel? Mert ha nekiállok fúróval szerintem az a védőréteg amit képzett az is eltűnik. Meg nem lesz támpomtom hogy mit csiszoljak le. Mert amíg (maradék) festék van azt látom, azt leszedem. De a rozsdamaró az talán színtelen, esetleg ahol rozsdát talált ott lesz más színű és azt kell csak lekapni? Viszont onnan szerintem akkor eltűnik a védőréteg is. (Tudom hülye vagyok, nem értek hozzá, ha csinálom meglátom - ezt nem kell írni :)

Nincs olyan zománc, ami alapozót is tartalmaz

Ezzel nem tudok vitatkozni, ha festéket kérek a boltban kifejezetten megkérdik hogy olyat adjon ami alapozóval egyben van, vagy külön alapozót és zománcot.

De ha lemaratod kromofággal

Na ez új. Rákerestem mi ez, ez egy rendkívül agresszív és veszélyes sav (ennyire nem kell szeretni :). Hát, ezt inkább kerülném bár tény hogy fizikailag kevésbé lehet megerőltető a használata mint csiszolni naphosszat. De a kérdésem továbbra is fennáll, viszonylag jó állapotban levő felületnél ha csak a fedőfestéket szedem le, azaz (itt) a piros megmarad, akkor elég egy sima zománcfesték és csókolom?

A kromofággal kapcsolatban olvasgatva találtam olyat hogy a körömlakklemosó is old ezt-azt, igaz lassabban, viszont abszolút nem veszélyes (nők is használják a körmükön :)

2 réteg korroziógátló alapozó, és zománc, és kész

Az eladó szerint egy réteg untig elég, de én is szívesebben kennék kettőt.

Kösz az infókat!

Azon töröm a fejem hogy tudnám a proszívóm csövét valahogy a karomra rögzíteni mert kurva büdös ez a leszedett festék, pedig por elleni maszk a pofámon, de szerintem sokat nem véd. Dehát mit is védene csak annyit csinál hogy a maszk széleiről szívom a levegőt. Van kórházi maszkom, majd megnézem azzal is. Jól fogok kinézni benne :)
Előzmény: ponex (748)