totya4 Creative Commons License 2008.06.19 0 0 742
Kösz szépen az infókat!

Az a piros bevonat elég stabilnak tűnt nekem, de ahogy te is láttad a képen, sajnos nem mindenütt tudta megvédeni a fémet, ezért is döntöttem úgy hogy lecsiszolom teljesen. Bár az én "tudásommal" és anyagaimmal nyilván nem fog addig védeni mint az eredeti (és nem is fog úgy kinézni, pláne ecsettel). Rozsdapassziválóról az életben nem hallottam...mindegy, ezt a 3 passzivátort felírva elballagok majd a boltba, persze kérdés ezek itt milyen néven futnak, mert ez itt szlovákia.

Ez a szekrény teteje, az oldala kicsit jobb állapotban van, azt szerinted elég ha a pirosig csiszolom csak, és aztán rá rögtön a zománc? Esetleg olyan zománc ami alapozót is tartalmaz? Persze kérdés hogy ezzel a fúrógépes cuccal le tudom e szedni csak a zománcot a pirosat meghagyva (ráadásul az eredeti vastagságában!). Talán sima kézivel is lejön a barna... mert fúró csak jobban belemarhat mire észreveszem hogy elég.

Itt nincs olyan egyébként mint amit a fánál mondtak, tehát hogy az alapozó után finomal le kell csiszolni a felületet?

Jelenleg 3 cuccom van, amit a boltban adtak a feladatra: Chemolak S 2000 U (0840), Chemolak S 2013 U (2430), és S 6006, ez a higítójuk... hátha ismerős valamelyik.

Miután a víz teljesen megszáradt hígítós áttörlés és lehet mázolni
Ezek szerint az alapozó/zománc higítója nem bántja a rozsda passzivátor alkotta réteget.
Előzmény: Masgas (740)