Csaszu Creative Commons License 2008.06.18 0 0 1328
Én úgygondolom akármelyiket is választod biztosan nem fogsz mellé.
Múlt héten voltam szevízben, pont bennt volt egy Dolmar 7900-as, 4 szezont bírt ki egy favágóbrigádnál, a hengeren pár százados kopás volt, nem akarok hülyeséget mondani, nem emlékszem hogy mennyi. Ezelőtt 046-os és 065-ös Stihl-ekkel dolgoztak, amik 3 szezon után kifeküdtek. Nem akarom egyik márkát sem fényezni, mert eléggé függ a tartósság a kezelőjétől és igénybevételétől, de nagyságrendileg következtetni lehet. Husqvarnának pedig tényleg Kanada a példa.
Aki pedig teljesen elhivatott 1 márka iránt, az nem ismeri a többit. Dolmar-nak ott a hátránya hogy nem ismert, de csak idő kérdése ....
Nekem ps 5000 van, eddig eddig tényleg egyentlen egyszer nem szólt vissza semmiért, kezelhetősége, motorja, nyomatékleadása , használhatósága tökéletes.
Az elején volt gond a lánc, láncvezetővel. Amíg nem kopott össze erősen melegetett, és a fa nedve, por stb, ráégett a láncra. Azthittem az olaj/olajzás a gond, de 10 óra használat után teljesenm megszűnt a probléma. Hozzáteszem Stihl láncai és vezetői szerintem jobbak az oregonoknál.
japán gépek
Van egy hitachi cg51ea bozótvágóm. ( maruyama )
kivülről ránézésre a felhasznált anyagok minősége nem a legjobb, kisebb illesztési pontatlanságok stb. Azonban másfél év alatt ment már párszáz üzemórát.
Legnagyobb negatívuma a fogyasztása, ha nagy a fű és damillal megyek, akár 45 perc alatt megeszik 1 litert ( azért a munkatempó megvan ), persze majdnem végig full gáz, de átlag másfél óráig elég 1 liter benzin, dikics/damil vegyesen használva.
Kicsit nehéz főleg dikics késsel teletankolva, rezgéscsillapítása azért nem a legjobb, antivibrációs kesztyűvel azért elviselehető, gond semmi nem volt vele, ebben a párszáz üzemórában. A henger krómozott, nem nicasil, tehát nem is igazán profi gép. Egyszóval picit igénytelen, de tör előre :)
Előzmény: LandCruiser (1325)