Lipi07 Creative Commons License 2008.06.17 0 0 1316

Elnézést, hogy beleszólok, de említetted a Stihl 4ütemű fűkaszáját. Ha a Stihl annyira nagy márka, hogy lehet, az, hogy melléfogtak? Hiszen rá van írva, hogy Stihl, akkor az csak a legjobb lehet. Nem? :)

 

De hol van a Stihl 4üteműnek mondott keverékkel üzemelő kaszája? Miért nem írnak, és dícsérik agyon akár ezen a fórumon is?! Mert rossz konstrukció, elbújhat a Honda valóban 4ütemű motorja mellett, de még csak az árnyékába sem érhet. Kérdezz csak meg nyugodtan egy tulajdonost, akinek ilyen gépe van, hogy hányszor kellett már szervízbe hordania a gépét. De le merném fogadni, hogy itt is van pár fórumozó, akinek 4ütemű Stihl gépe van, csak lapítanak.

 

Az igazság az, hogy a volt szocialista országokban tarolhat a Stihl még egy ideig, mivel annak idején csak Stihlt és elvétve egy-két Husqvarnát, és egyéb márkákat hozhattak be az országba, ezért is alakult ki nálunk a Stihl-fűrész szókapcsolat még a druzsbára is.

 

De a jövő a 4ütemű gépeké, illetve az akkumlátorosoké, mivel szigorodnak évről-évre a károsanyagkibocsátási határértékek. Nem lehetetlen jól működő 4ütemű, vagy akár akkus gépet csinálni a 2üteműek helyett, ezt már bizonyította a Honda és a Bosch is.

Előzmény: 4125 (1315)