Andi_C3 Creative Commons License 2008.06.16 0 0 8192

Sziasztok, segitsetek, legyszi :).

No vagyok, ezt elore leszogezem. Van egy 2004-es 1.4-es Kalosom, amivel meg marciusban jottem ki Belgiumba. Penteken hazaviszem vegleg a jarganyt. A gondom a kovetkezo:

mikor vezettem ki a kocsit, toltottunk ra egy kis olajat (tavaly nyaron volt szervizben utaoljara). Okos ocsem ugy tette vissza a kupakot, hogy az uton elhagytuk, es olajszagra lettunk figyelmesek. A kupak potlasara egy red bull doboz aljat hasznaltuk, mig itt kint nem tudtam hozza venni normalis kupakot. Na most: ahogy kiertem (1500 km), par napra ra elkezdett vilagiatni az olajcsekk-lampa. Neha elaludt, neha visszajott, de az autoval semmi gond nem volt. Egyszer beleneztem az olajtankba (ne rohogjetek, nem vagyok szakember, nem tudom, mi a szuletesi neve) es picike femforgacsokat lattam. Gondolom, a red bull doboz volt a tettes. Kiszedegettem, amit talaltam. Ujabb napok jottek a kis lampacsak nelkul, majd egy szep napon megint kivillant a lampa.

Par nap, es indulnek vele haza. Neki merjek indulni? Van itt egy Daewoo (Chevrolet) szerviz, de azt hiszem, a gatyam ramegy. Arra gondoltam, elvinnem diagnosztizalni, az talan nem egy okor ara, aztan ha megmondjak, mi a baja, egy szerelohoz. Vagy nem is kell diagnozis? Rendes szerelo megmondja, mi a baja?

Elnezest, ha sok hulyeseget kerdezek, nezzetek el nekem. Mint mondtam, no vagyok, ket kiskolokkel idegenben, es most ti vagytok az egyetlen remenyem.

Legyszi, mondjatok meg, mit tegyek.

Koszi!

Andi