XRive Creative Commons License 2008.06.11 0 0 1591
A sörkollektor-honlapon már próbálkoztam a dolog felvetésével, nem sok eredmény született. Talán annyi, hogy vigyázzak, mert a kollektorba visszaszivárgó belső levegőből lecsapódó pára télen le tud fagyni.

Az elképzelés alapja annyi, hogy egy efféle kollektornál a sörösdoboz-oszlopokhoz kell egy osztó-gyűjtőnek nevezett doboz, ami összefogja ill. szétosztja a levegő áramlását az egyes oszlopokba, valamint hozzácsatolja az egész hóbelevancot a belső térbe menő csőhöz.
Ez az OGY ugyanakkor egy nagyméretű, kihasználatlan üres tér. Ugyanakkor az eredeti design szerint kell még nekem egy erős ventilátor, a hozzávezető csőre akasztva, ami tolja be a levegőt a koliba. Ha ezt a ventit az OGY belsejébe tudnám integrálni, akkor az egésznek a kompaktsága növekedne valamenyire. Még akkor is, ha a csőcsatlakozás miatt az OGY-t eredeti méreténél nagyobbra kell vennem.

A gond az, hogy ezeknek a mókuskerekeknek a működéséről nem tudok eleget. Nem tudom, milyen profil kell nekik, hogy ténylegesen fújjanak is, nem tudom, mire képesek, meg estébé.
Előzmény: viricsi (1586)