Szetka Creative Commons License 2008.06.10 0 0 19708

Mamma, ezt találtam, nem tudom, mennyit segít, de viszonylag friss hír:

 

A légitársaságok árat emelnek, vagy takarékoskodnak?

MTI

2008.06.05. csütörtök 07:30

 

A folyamatosan dráguló nyersanyagárak miatt a hagyományos légitársaságok többsége már döntött a kerozin pótdíj emeléséről, a diszkont légitársaságok viszont inkább a csomagok után felszámított díjakat növelik, de a takarékossági intézkedéseket valamennyi társaság bevezetett.

 

A Wizz Air diszkont légitársaság a dráguló üzemanyag ellenére sem emeli repülőjegyeinek árát - mondta az MTI-nek Kázmér Natasa, a légitársaság kommunikációs vezetője, hozzátéve, hogy a jegyek árát elsősorban a verseny alakítja. A Wizz Air az alaptevékenység olcsóbbá tételére törekszik, ahhoz hogy új piacokat új utasokat nyerjenek meg egyre versenyképesebb árakat kell kínálni - hangsúlyozta.

Hozzátette, hogy az alaptevékenységről leválasztott szolgáltatásokért, például a feladott poggyászok után az utasoknak díjat kell fizetniük. Ezzel a diszkont légitársaságok arra ösztönzik utasaikat, hogy minimális súlyú csomaggal szálljanak fel a repülőgépre. Ez nem csak az utazónak jelent megtakarítást, de a légitársaságnak is, az utaskiszolgálási díjak és a szükséges kerozin csökkenésének köszönhetően.

Előzmény: mammamija (19704)