Szetka Creative Commons License 2008.06.09 0 0 19612

3., 4., 5.

 

Neszebár a szomszédban van, busszal, vagy kisvasúttal (többször át kell szállni róla) vagy lovaskocsival (elég drága, de lehet alkudni) pár perc alatt meg lehet közelíteni.

 

Naposparti Aquaparkba érdemes elmenni, ha a gyerekeket érdekli.

 

Delfinárium Várnában van, a gyerekeket biztosan leköti; hogy kifejezetten ott milyen a delfinshow, azt nem tudom, én máshol láttam, de az klassz volt.

 

A bolgár est: még huszonévvel ezelőttin voltam, nem hiszem, hogy sokat változott volna, vacsora, tánc, műsor, elhúzódhat későig; szerintem a gyerekeknek unalmas, legalábbis a kisebbnek.

 

Ropotamo folyón a csónakázás érdekes lehet, ha szerencsétek van, és látjátok sütkérezik pl. a teknősöket, gyíkokat, vagy előjönnek a vízi madarak.

(Emona-fokról nem hallottam, illetve nem tudok semmit.)

 

A parti sétányon több féle játszási lehetőség van, csúszda, ugrálóvár, elvarázsolt kastély (de ez inkább horrorpark, nagyobbaknak való).

 

Crown-váltókat ajánlják, sok van belőlük, sokáig nyitva vannak, tavaly 1,91-es volt az árfolyam. Több bank is van, pl. főúton a Kooperative Bank, Alfa Bank. Mi váltottunk itt is és ott is. A bankban jobb volt az árfolyam, viszont volt úgy, hogy várni kellett az utcán, mert valamiért szünetelt a váltás, rosszabb a nyitvatartása, és nem váltanak úgy, hogy nagyobb címletű euroból részben levát, részben vissza eurót.

 

A Crown logoját nem olyan régen tettem fel, ha a keresőbe (gyorskeresés innen, itt baloldalt) beírod a névet, szerintem kidobja.

 

Neszebárban lehet kapni caca-t, apró sült hal. Zacskószámra lehet venni.

Előzmény: Koli (19601)