nellly Creative Commons License 2008.06.09 0 0 19604
Bulgária
Fakultatív programok

VÁRNA:


Egész napos kirándulás a bulgáriai Fekete-tenger legnagyobb városába. Reggeli után utazás Várnába, városnézés s a Szent Bogoroditsa, a Szent Szűznek épített templom megtekintése. Ezt követően látogatás a várnai delfináriumban, majd szabadidő a városban, ahol lehetőség van sétálni, ebédelni vagy vásárolni is.

BALCHIK


Indulás a szállodából ebéd után a félnapos kirándulásra, melynek során látogatás a Tenha Yuva (Csendes rejtekhely) kastélyhoz, mely Mária, román királynő nyári rezidenciája volt és a Szófiai Egyetem Botanikus kertjéhez: tündérmese a színekről, illatokról és a számos virágfajtáról, bokrokról és fákról a világ legfestőibb részeiről, majd szabadidő a városban egy kis sétához.

NESZEBAR ÓVÁROSA


Egész napos kirándulás Neszebarba, mely a sziklás, tengerből kiugró, festői Neszebar-félszigeten fekszik. Neszebar egyike Európa legrégibb városainak. Építészetileg, történelmileg és régészetileg védett terület. Városnézés, majd látogatás a X.-XI. századi Szent István templomban, mely híres a jó állapotban megőrzött falfestményeiről. A szabadprogram keretében lehetőség van egy ebéd elköltésére és sétára a városban. Visszaérkezés a szállodába vacsorára.

VELIKO TARNOVO


Reggeli után egész napos kirándulás a XII.-XIV. századi Bolgár Királyság pompás fővárosába. A történelmi hegyekben (Sveta Gora, Tsarevets, Trapezitsa és sok más), a Yantra folyó által körülvéve, rendkívül festői környezetben fekvő város a bolgár államiság szimbóluma volt, s minden sarka egy darabka történelem. Városnézést követően látogatás a Tzarevets erődhöz, majd szabadidő a városban, mely során lehetőség van sétára, ebéd elköltésére vagy vásárlásra. Visszaérkezés a szállodába vacsora előtt.

ALADZHA SZIKLAKOLOSTOR


Félnapos kirándulás az Aladzha sziklakolostorhoz. Indulás a szállodából ebéd után a 20 m-rel a tengerszint felett fekvő, sziklába vájt kolostorhoz. Az épségben maradt épületek és a szerzetesek celláinak megtekintését követően látogatás a kápolnában, ahol középkori, XIV. századból megőrzött falfestmények láthatóak.