Törölt nick Creative Commons License 2008.06.08 0 0 8196

Ha rémlik, ezt írtad: A heti szokásos teljes vírusellenörzés eredményeként a NAV 23 ezer olyan állományt talált amelyik szerinte W32.Virut-tal fertőzött, javítani nem tudja, csak karanténba tenni. 

 

Szóval 23 ezer fertőzött fájl egyetlen gépen az kicsit kurva sok. Mindenképppen célszerű lenne a számodra a teljes, tiszta és szaxerű új telepítés, persze egy komplett adatmentést követően.

 

Mivel van vírusvédelmed, ugyebár a NAV, így az a szar csakis felhasználói hiba következtében tudott behatolni a gépedre, vagyis lelkesen bekattintottad. Az ilyen bekattintások ellen van egy jó módszer, egyfajta önkorlátozás, vagyis hogy csakis korlátozott jogú fiókból mész fel a netre. Ekkor ha akarod se tudsz semmit telepíteni, mert azt csakis admin jogokkal lehet, illetve a legocsmányabb vírus se képes bemászni magától. Mellette elég kellemetlen, hogy minden szarért rndszergazda jelszó kell, de a védelem megéri.

 

Ja, és nem akarom fikázni az Uniblue (jól írtam?) nyilván csodaszép programjait, de nem ártana valami tisztességes, kipróbált és elismert spyware-védelmet telepítened majd az új rendszerre.

 

Előzmény: Kardos Ica (8195)