tumormarker Creative Commons License 2008.06.07 0 0 3748

A csoda olyan esemény, amelyet nem tartunk lehetségesnek vagy valószínűnek tapasztalataink és ismereteink fényében

 

Értelmezés kérdése.

Amennyiben "csoda" alatt azt érted, hogy ne fogadjuk el a rákot feltétlenül halálos betegségként, ne zuhanjunk össze tétlenül várva a véget, hanem minden negatív töltetű "protokoll" ellenére bízzunk önmagunkban, netán egy számunkra befogadható terápiában -ha úgy tetszik, "csodában"-, és tegyünk meg mindent magunk is a gyógyulásunkért, akkor elfogadom, és bízzunk a "csodában".

Viszont egy sikeres gyógyulást -a szó valódi értelmében véve- én ettől függetlenül nem tartok "csodának". Az, hogy ma a tudomány -mely meghatározást az orvoslásban én még igen nehezen tudok elfogadni-, jelenleg nem képes megmagyarázni egy végstádiumos rákból kigyógyulás mikéntjét, nem jelenti azt, hogy itt valamiféle isteni csodáról volna szó.

 

Mára elég sok, tradícionálisan még "csodaszámba" menő dologról tudtuk már meg, hogy a csodához nem sok közük van, ellenben a természet nagyon is precíz rendjéhez annál inkább.

A kérdés tehát az, hogy a rák értelmét mikor fejti meg az emberiség? Ha ez sikerül, akkor sikeres terápia is lesz. Véleményem szerint kell legyen értelme a ráknak is, minthogy a természetben sincs semmi, ami értelmetlen. A jó/rosszindulatúság fogalmát pedig egyenesen, középkori dogmatizmusnak tartom. Én.

Előzmény: MaciLaci68 (3727)