Segítségképpen:
1. variáció: ha a létrád szétszedhető, márpedig annak kell lenni ha a gyári amit hozzá adtak, akkor a külső oldalon a szárat ne csavarozd rá, az íveset olyan magasságban vágd el flex-szel, ami éppen neked kell, a műa végdugókat vedd le a maradék végről, nyomd rá az íves végedre. Amennyiben labilis, akkor egy lépcsőfokot végyél le a maradék létráról és applikáld rá az íves oldal külső felére.
2. variáció: két kisebb csonkot kell lebetonozni a medencén kívülre, pontos helye kimérhető, amibe az íves cső belecsúszik éppen. Így csak rá kell dugni, vagy lehúzni róla, éppen kell van sem a létra.
Én a 2 variációt csináltam, mert féltem hogy a féloldalas létra egy ki/be mászáskor beledől a medencébe. Persze erről nincs gyakorlati tapasztalatom.
Mindenképp célszerűbb egy csonkot lebetonozni, akár a maradék létraszár is lehet, sőt az biztos összecsúszik az íves felével :o) csak arra kell ügyelni, hogy megfelelő magasságra süllyeszt a betonba, de ha ráteszed a létra belső oldalát, és az éppen felfekszik a medence aljára, akkor jó a magassága.