Vicus_35 Creative Commons License 2008.06.04 0 0 52935
Kérésed parancs:)))
Hozzávalók a gombóchoz:

1/2 kg túró, 10 dkg cukor, 1 tojás, 2 zsömle, 2-3 evőkanál zsemlemorzs, 1 cs. vaníliás cukor, 5-6 dkg mazsola, 1 citrom reszelt héja, tej

Öntet:
2-3 dl tejföl, 3 ek. cukor, 1 tojás, 1 cs. vaníliás cukor

Tetejére:

zsemlemorzsa, vaj, cukor

2 db egészen szikkadt zsömlét annyi tejbe áztatok be, amennyit felszív. Az áztatott zsömlét kicsavarom, a többi hozzávalóval összekeverem, végül egy tojást és morzsát is hozzáadom. Egy jénait jól kivajazok, nagy gombócokat készítek a masszából, amit leöntök a tejföl, tojás, cukor, vaníliás cukor keverékével és 200 °C-os sütőben megsütöm.

Közben egy serpenyőben vajat, zsemlemorzsát és cukrot teszek, amit kevergetve megpirítok. A cukor közben egy kissé karamellizálódik és a morzsa finom, édes és ropogós lesz. Ezt rászórom a tetejére.

Megjegyzés: Mi nem szeretjük a mazsolát, így nem teszek bele.




Előzmény: LRJudit (52924)