Contempt Creative Commons License 2008.06.04 0 0 143

Tízezer forintot kell fizetniük a MÁV Biztosító ügyfeleinek
Index - 2008. 06. 04., 08:34

Póttagdíjat szedhetnek a MÁV Biztosító ügyfeleitõl, legalábbis a PSZÁF javaslata szerint. A pénteki közgyûlésen szavaznak a kérdésrõl – értesült a Népszabadság.

Fejenként tízezer forintot kell fizetniük a MÁV Biztosító ügyfeleinek, ha a pénteki közgyûlés elfogadja a PSZÁF javaslatát – értesült [1] a Népszabadság. A lap szerint ugyanakkor a Tatán megrendezett közgyûlésen megjelenõ ügyfelek valószínûleg leszavazzák a javaslatot. Ez azonban azzal a veszéllyel jár, hogy szétesik a biztosító.


A PSZÁF április 7-tõl felfüggesztette a MÁV Általános Biztosító Egyesület mûködését, ettõl a naptól kezdve a társaság nem fogadhatott be új kötelezõbiztosítási szerzõdéseket. A felügyelet biztosokat is kirendelt az egyesülethez, hogy biztosítsák a normál ügymenetet. Akkor még arró volt szó, hogy az ügyfeleknél nem változik a biztosítási díj év végéig és az esetleges kárrendezés alatt sem érheti kár az ügyfeleket.

 

Az egyesület eladja felelõsségbiztosítási állományát, június 30-ig ki kell választani azt a társaságot, mely átveszi a portfoliót.