secperc Creative Commons License 2008.06.03 0 0 650

Szia Mazsi!

Amióta meg van a kutyám Berry 4,5 hónapos golden retriever+labrador+kaukázusi juhász keverék - ha az orvosra hallgattam volna, csak tápot enne. Amit a dokinéni ajánlott Eukanuba - azt a kutyám figyelemre sem méltetta. Nagyon be voltam ijedve, hogy ha nem eszik tápot - mivel nagytesű kutya lesz őkelme - nem kapja meg a szükséges vitaminokat és ásványi sókat, ami a csontjának és az izmainak növekedéséhez kell, s sántitani fog + displasyás lesz stb. stb. Igy hát tápot váltottam Happy Dog Junior maxi GR 29 lett az új táp, amiből 8 kg-t el is fogyasztott és utána leállt arról is. Na még tettem egy kisérletet a Fressnapf által forgalmazott Select Gold Juniour Large Breed tápot kapja már a 13. kg-nál tartunk vele, de csak 2x kap egy nap tápot délben főtt kaja dukál. S most láss csodát:DDD

A fogváltás időszaka következett. Berrynek egyszerre jön mind a 8 rágófoga alul + felül, ezért a tápot egyáltalán nem eszi meg, mert töri az inyét. Nagyon fájhat neki:CCCC Úgyhogy most főzök, hogy egyáltalán egyen a kutya valamit, mert a jó sürü zöldséges, répás, zelleres, csirkehúslevest Gréti-Mix-vel azt szivesen megeszi még most is. Már egy hete ez megy és egyáltalán nem bánom. Próbáltam a tápját beáztatni a húsleves levébe, most már 1 hét után csak-csak, de még nem az igazi. Továbbra is vegyes etetés lesz a műsor, reggel/este táp - ha eszi - délben főtt kaja - ha nem eszi meg a tápot a fogváltás után sem, akkor maradok a főzésnél.

Vigyázz Magadra:DDDD