Törölt nick Creative Commons License 2008.06.03 0 0 187
Sziasztok,

Befizettem az első 3 havi közös költséget - az 50 ropit amit előre lehtett tudni (ha jól emlékszem a szerződésben is van róla szó) - és ha minden igaz, holnap délután megkapom a kulcsokat. Állítólag ez még nem birtokbaadás, mert a lakhatási engedély még nincs meg, de legalább most már ki-be járkálhatok a saját, 2 hónapja kifizetett lakásomba...

Ami viszont lényeges: bepróbálkoztak, alá akarták velem iratni, hogy ők akkor most kifiztik a kötbért a műszaki átadásig és nincsen további követelésem feléjük!

Természetesen ezt nem írtam alá, hiszen így 150 ezret buknék. Mondtam, hogy a szerződésben szó szerint "birtokbaadás" szerepel a kötbérnél. Szegény pénzügyes lány halványan próbálkozott, hogy igen, de ezt ők úgy értelmezik, hogy ők csak a műszaki átadásig tudnak felelni a határidőkért. Mondtam, hogy engem teljesen hidegen hagy hogy értelmezik, a szerződésben nem ez van.

Én mindenkinek azt tanácsolnám: ezt a papírt ne írja alá! A szerződést az ő ügyvédjük irta, elfogadtuk, aláírtuk, ők szúrták el. Nyilván azzal próbálnak takarózni, hogy ők nem felelősk azért a hivatal meddig szórakozik, de 1, ők vállalták a kötbért a birtokbaadásig; 2, abban a pillanatban, hogy hiánypótlást kellett benyújtaniuk már ismét "az ő hibájukból" csúszott a birtokbaadás.