nanik Creative Commons License 2008.06.02 0 0 1535

Kedves Sütögető!

Igazán jólesett őszinte lelkesültséged!...

A második ütem látványosabb része kb. kettő hét múlva folytatódik, addig feltöltöm a tűztér alját száraz homokkal, tört üveggel, tört üveggel kevert folyami homokkal; leszállítok további kb. 400 db bontott kisméretű téglát; beszerzésre kerül a dróthálóval erősített, alufóliával borított kőzetgyapot szigetelő anyag és a Rath hőálló kötőanyag. ... Ja!, és a tűztéri dongaboltozat kialakításához el kell készítenem a modlát, fából...

Szóval, van még némi babramunka a további folytatáshoz...

 

Innen izenem kiszszorosnak:

 a képeken jól érzékelhető a nálunk dívó munkamorál és életstílus ! :-D  (Hagyj nagyobb rendet magad után, mint amekkorát találtál!)

Tudom, tudom, most Sándor György jut eszedbe! : "Rend, fegyelem, körlet tisztaság!"  :-)

Egyéb iránt a kertben lévő lépőköveknek nem szépészeti, de gyakorlati funkciójuk vagyon! Nem ám az, hogy a gyep ne tipródjon!, hogy a lábak által a pázsit ne tiportassék!!!...

(Amennyiben kitalálod, egy alig használt papírszögmérő boldog tulajdonosa lehetsz!)

Tisztába vagyok vele, ha azt mondom -és azt mondom- a kemence nem "fogni kap" vakolati plezúrt -véglegesen ilyen naturáliákban halmozott fazonírja leend-, te azt mondod, ez valami ízlésficamos, parasztbarokkot favorizáló elvetemült kreálmánya.

Én Parti Nagy Lajos szellemes és találó kifejezését használnám erre a kemence kezdeményre: vadonatódon. (A fedéshez a kb. 90 éves, mohás felületű hódfarkú cserepek már meg vannak!)

 

Üdv Nektek     nanik
Előzmény: Sütögető (1524)