Heesh Creative Commons License 2008.06.01 0 0 147
Nekem már megvan a 8 év. Már akkor tudtam, hogy 1-2 millából nem fogok lakást venni, nem is akarok nagyon, töbmillás hitelt meg pláne nem. Ezért is hosszabbítattam meg.
De most őszintén: 6 milla alatt nem kapsz lakást, ennyiér is csak nagyon kicsi panellakást, vagy lepusztult vidéki magánházat, esetleg jobb állapotú tanyát. EZzel szemben meg az LTP-vel 2-3 millánál többet nem lehet összespórolni. Úgy tudom, havi 9-10e-nél többet nem lehet rá perkálni. Nekem is úgy jött össze a 2 milla szerződéses összeg, hogy a szülők is kötöttek. Így végülis havi 10-et perkáltunk öszesen. De amikor hosszabbítattam, akkor tuti, hogy 10 ropi volt a plafon, 9e valamennyi. Úgyhogy ügyesen ki van ez találva. Nekem 1.2 milla jött össze, ezt kedvezményes hitellel kiegészíthetem 2.1 millára. Mondjuk, ha lakást akarnék venni, akkor kéne még 5-6 milla, de ez már rendes kamatra, közben meg a 10 év alatt nagy lófasz kamatot fizetett nekem az OTP, azért, hogy utána adhasson 800 ropi hitelt kedvezményesen. Hát qrva jó üzlet nem mondom..
EZ úgy lett volna jó, hogy végig rendes kamatot ad+az állami támogatás.
Egyébként azt is érdekesnek tartom, hogy az állam ad rá támogatást, azt mégse kell rajta lakást venni 8 év után. Ez azt jelenti, valaki azért jól jár azzal, hogy sokáig ott van a zsé. Nyilván kamatoztatják azt, nem csak úgy ott van.
Előzmény: hgw308 (146)