cumpika Creative Commons License 2008.05.31 0 0 230
Pedig lényeges különbségek vannak.
Az általam használt víztisztító, ismereteim szerint kompromisszumok nélküli berendezés.

Van e helye kompromisszumnak abban az esetben amikor valaki a családja biztonsága érdekében TISZTA vizet szeretne??

Milyen kompromisszumra hajlandó?

Miből akar engedni? A biztonságból, hogy minden körülmények között valóban úgy működjön a berendezés ahogyan azt elvárja?

Hogyan lehet elvárni ezt egy olyan berendezéstől amelynek a forgalmazója nem tud származási, gyártási helyet megjelölni?
Vagy amit megjelöl kiderül,hogy valótlan?
Hogyan lehet ebben az esetben biztos a vásárló,hogy az a készülék valóban azt nyújtja amit állítanak róla?

Vásárláskor egy termék közvetlen hasznán kívül más egyéb szempontokat is figyelembe kell venni, mint például a megbízhatóságot és az élettartamot. Képes lesz-e az elkövetkező években folyamatos teljesítményt nyújtani? Ez különösen olyan készülékek és más viszonylag hosszabb élettartamú árucikkek vásárlásánál fontos, mint például egy víztisztító rendszer, ami az otthonomba beszerelésre kerül.
Figyelembe kell vennia készülék jótállását, és gondolni arra, hogy az csak annyira lehet jó, mint amennyire az a cég, amelyik adja.

Szintén figyelembe kell venni az alkatrészeket és a szervizt. Egy minőségi víztisztító rendszernek tartósnak kell lennie, de mint bármilyen más készüléknek, ennek is rendszeres szervizelésre van szüksége. Biztosítani tudja-e a cég folyamatosan az alkatrészellátást és a rendszeres szervizelést, még akkor is, ha esetleg váratlanul szüksége lenne rá?

A biztonság az egyik legfontosabb szempont. Jó tudni, hogy a gyártó megtett-e mindent a biztonság érdekében az általam vásárolt termék előállításánál. Valóban olyan anyagokból készül, melyből nem old ki a víz semmilyen toxikus anyagot?
Szigorúan minősített, Phtalát mentes nehézfémeket nem tartalmazó orvosi, élelmiszeripari minősítésű anyagokból készül, minden olyan alkatrész, amely a vízzel érintkezésbe kerül?

Biztosan képes eltávolítani a vízből mind azt, amit ígérnek a gyártók?
A teljes biztonság érdekében, a víztartályban, van az UV csírátlanító lámpa, amely gondoskodik arról, hogy a tartályban levő víz minden körülmények között csíramentes legyen?
Folyamatosan monitorozza-e a bemenő és a termelt vizet, bármilyen probléma esetén leállítja-e a víztermelést, kritikus hiba esetén a tartályból leereszti-e a vizet, letiltja-e a működést?

Az általad említett készülékek esetében sajnos ezek a fontos részletek hiányoznak.
Könnyű azt hinni tiszta a víz amit egy víztisztító produkál, hiszen ha az íz és szagrontó anyagokat eltávolítja akkor érzékszervileg nem nagyon van különbség.
A vezetőképesség mérése nem teljesen megbízható, gondolok itt az ”desztillált víz minőségű” felirattal ellátott, kémiailag só mentesített ioncserélt vízre, aminek a vezetőképessége 20 mikrosiemens alatt van.
Bizony abban sok minden más is van ami miatt az NEM ivóvíz, viszont egyszerű TDS műszerrel nem mérhető.

Mindazonáltal az Osmotic Silver gyártója megkeresésemre reagálva, részletes jegyzéket küldött a minőségtanusítványokról.

Ezek a következőek:CE Declaration of Conformity
Regulatory Affairs Product Stewardship Information/Certification Data Sheet
/RAPIDS/,amely tartalmazza csak az Eu-ra vonatkozókat irom ki belőle:European Inventory of Chemical Substances/EINECS/
EU Directive 2002/72
EU Directives 97/48/EC,82/711/EC,85/572/EC
Ezeken kívül a Pasteur Intézet tanusítványa
valamint egy részletes lista minden egyes alkatrész, anyag minősítéséről, külön külön megnevezve és a megfelelőségi tanusítványok száma is.