Csősz bácsi Creative Commons License 2008.05.30 0 1 34
A Babaszobák (és rokon topikjaik, pl. Szülői munkaközösség) lakóinak épülésére Nebáncs!virág (helyi moderátor kollégám) intelmei alapján.

Sajnos tapasztalat, hogy amikor kialakul egy topik, mindenki azt hiszi, hogy ez így zárt, pedig nem az.

Az első lelkesedésben gyakori, hogy beszkennelt ultrahang képeket tesznek fel a kismamák, melyen név, TAJ szám, születési időpont is van. Aztán kitárgyalják, hogy ki mikor melyik napon kinél fog szülni, vizsgálatra menni, satöbbi. Mindezt névvel, hellyel, dátummal.

Igen jellemző, hogy egy moderátori figyelmeztetésre felhorgadnak a tagok "mi nagylányok vagyunk, tudjuk mit csinálunk".

Aztán egy éven belül jönnek sorba, hogy mostazonnal és mindent töröljünk,
mert az anyósa piszkálja vele
mert a férje válni akar
mert a férje magának akarja a gyereket
mert az új kollegája...
mert egy perverz/pedofil zaklatja
mert betörtek

Ezek csak a leggyakrabban elhangzó indokok.
Tudom el se tudjátok képzelni, hogy veletek is megtörténhet, de azért próbáljátok meg.

Utólag elég nehézkes a törlés, ráadásul addigra olvasta bárki illetéktelen, le is mentette, valamint a gugli is megőrzi.

Arra is érdemes gondolni, hogy a beírt adatokat rosszakarók, tippadók, betörők, stb. is olvashatják, tehát nem érdemes az életet a fórumban részletes adatokkal blogolni. Bűncselekmények elszenvedése után sem a fórum az alkalmas hely arra, hogy az elkövetőnek nyújtott információkkal a rendőrség munkáját nehezítsék.

Különösen vigyázzanak a felhasználók az olyan jellegű információk kiadásával, hogy mikor utaznak el nyaralni, kinek milyen riasztóberendezése van, ki mikor hogy van otthon, stb., bár kétségkívül kényelmesebb kitakarítani egy üres lakást, miután fáradtan hazaérkeznek a tengerparti nyaralásból...

Persze azt csináltok amit akartok, hisz nagylányok vagytok.