kisszszoros Creative Commons License 2008.05.30 0 0 1520
Kedves Danibacsi, meg ne sértődj, de a topic címéből is kiderülhet, hogy itt az építés legalább olyan fontos, mint a használat maga, amúgy, ha valaki nagyon akar "kemencés" kajákat készíteni, ahhoz egy jobb gáz- vagy villanytűzhely is elegendő, nem szükséges kemence sem...

Szerencsére azért még többségben vagyunk itt azok, akik nemcsak az elkészült ételre, de az odavezető, nem minden esetben sima, hanem jobbára göröngyös és nehéz útra is büszkék, és nem titok az sem, ha valaki balfék volt és hibázott, mert ha a hibát közzéteszi, és nem hallgatja el, abból más is tanul. Az itteni kemenceépítők többsége nem kőműves, vagy cserépkályhás, és lehet, hogy a szerszámokat is csak az építés kedvéért vásárolja meg, de az időt és fáradtságot nem kíméli, mert a cél itt nem feltétlenül szentesíti az eszközt!!! :-)

Bár én még nem láttam hozzá a kemencém megépítéséhez, de azért már gyűjtöm az anyagokat, ér tervezgetem a kemencét, és remélem jövő őszre már megsüthetem az első "csülök pékné módra" nevű kaját benne :-)
Előzmény: danibacsi40 (1514)