ponex Creative Commons License 2008.05.29 0 0 671
Nem romlik meg olyan gyorsan.

Oxidálódik a festék is évek jobb anyagok esetében évtizedek alatt, de ahhoz oxigén kell, vagyis a festékek romlásnak indulnak abban a pillanatban, ahogy felkented egy felületre. Van amelyik egy év múlva alapos besárgulással jelzi ezt, van amelyik tovább bírja, itt érvényes az az elv, hogy a drágább jobb is, vagyis időtálóbb kopásálóbb nagyobb vegyi terhelést bír el, ez főleg kültéren használt festékbevonatokra érvényes.

A festéket egy tiszta mondjuk diszperzites vödörbe öntsd ki, majd a maradékot mosd ki higitóval és ezt öntsd hozzá a többihez, majd egy keverővej jól keverd össze, hogy homogén anyag legyen, ne lötyögjön higitó a tetején.
Sajnos hirtelen nem tudom mihez hasonlítani, hogy mennyire legyen híg, de olyasmi legyen amitől már nem szakad le a kezed ha kened, de túl folyós se legyen. Kísérletezz :)
Ami megmarad azt meg szépen visszaöntöd a dobozába rápréseled a tetejét és egy jó darabig eláll még legfeljebb bebőrösödik a teteje, de ha azt leszeded még teljesen használható anyagod van. cirka 1-2 év, aztán irány kuka.
Előzmény: totya4 (670)