brekege Creative Commons License 2008.05.26 0 0 34

Azért ez ennél kicsit összetettebb dolog, mint a mese...

Ugyanis meg kell teremteni a társadalmi hátterét annak, hogy a családok valóban családként és ne szálláshelyként funkcionáljanak. Ennek a jogi ill. gazdasági háttérnek a megteremtése pedig sajna a politikusokra hárul.

 

Egy szóval sem mondtam hogy csak az ő feladatuk, de az világosan látszik hogy a probláma nem egy egy cxaládot ill. személyt érint, nem elsziigetelt probléma.

És még csak nem is országspecifikus, sokkal inkább társadalom specifikus a gond.

 

az egész fejlett nyugati régiót érinti a probléma.(csökkenő születészsám, fiatalkori bűnözés stb....), tehát lenne mit átgondolni.

 

sokan felhozzák bűnbaknak a tv-t, számítógépet stb...pedig ezek csak eszközök. Az, hogy az eszközöket hogyan használjuk az  már az embereken múlik. Jelenlegne élünk, hanem visszaélünk vele. Most tipikusan ott tartunk, mint a géprombolások korszakában, hogy az emberek az automatizált gépsorokat tették felelőssé....

 

Pedig sokkal inkább azt kéne vizsgálni, hogy miért élünk vissza a technikával, a fejlettséggel? Mi az oka annak, hogy lusták, kényelmesek, önzőek lettünk....? mert oka és miértje mndennek van.

 

Előzmény: freyya (31)