Igaz, a pörgetés benzinfaló... Viszont a "mitfahrerem" unszolt, hogy ne 4500-ig, hanem még tovább, legalább 5500-ig nyomjam, de én "sajnáltam" az erőforrást... (4500-nál adja le amúgy is a max. nyomatékot, 5500-nál pedig a lóerőt).
Mivel a wagonmban nincs frsz.-mérő (76 LE, GC), motorhangra váltok, szerintem kb. 3000-nél. A Splash motorjának a karakterisztikája egészen más, nekem nagyon furcsa volt, hogy amikor "hangra" váltanék (3000-nél), akkor még nagyon nyomatékszegény, nem megy, tovább kell pörgetni. Amikor viszont már négybe sikerült "felmunkálkodni", onnan már rugalmas és megy is. Menet közben, 100-nál haladva kapcsolta be kísérőm a klímát, nem tapasztaltam megtorpanást.
Meg kell szokni az autót és akkor már élvezhető... Nekem tetszik. Most nem térek ki különösebben arra, hogy ezért a pénzért, vagy egy kicsivel többért már mit lehetne kapni - zárjelben csak (nekem "bejönne" a Hyundai i30 1.4 "három és fél pénzért" példul), ami ugye, egy GS szintű Splashnél csak kicsivel drágább, de... nem OFF-olok.
A próba utáni űrlap kitöltéskor mindenre maxot adtam, csak a motorra 4-est.