Mijo Creative Commons License 2008.05.24 0 0 458

 

Valóban nincs.

Ahogy a kórházra szorulók sincsenek.

Ugyanakkor a 'gurulóbutatömb' átmeneti uralkodása miatti sokk után nagyon jó lenne végre már, ha az időnkénti külcsíny változással párhuzamosan a belbecs is nívósabbá válna.

 

Ma sajnos a következőt vélem tapasztalni.

A magyar egészségügy olyan, amilyen, a bajai kórház kis híján olyan, amilyen ... volt.

Nem hallok és látok olyant, ami miatt okunk lenne felsóhajtani: na végre, erre a minőségi változásra várunk évtizedek óta.

 

Ma sajnos úgy tűnik, nem hogy bárminő változások lennének azok, aminek örülnünk kellene, hanem egyszerűen az a körülmény, hogy nagy baj esetén esetleg mégsem pusztulunk kivert kutyaként el. Valahogy úgy, hogy ne azon filozofálj jóember, hogyan viszonyulnak hozzád; hogy a sorodra mennyi időt kell várnod; hogy milyen költségekkel és meghurcoltatásokkal jár, mire valaki is kezelésbe vesz, hanem örülj annak, ha ezt a szörvájvölt úgy úszod meg, hogy egyáltalán életben maradsz.

 

Nekem számtalan ismerősöm van, és lekopogjam, általában sikerül "rugalmasan" megoldani, ha gond akad az egészséggel. De emellett látom azokat a szerencsétlen, estelen, tétova, magukra maradt embereket, akik csetlenek és botlanak, akik kevésbé képesek megfogalmazni jövetelük célját, akik kevésbé képesek megérteni a rezignált tájékoztatókat, egyszóval hiányzik a lélek, az empátia, hiányolom azt, hogy senki se felejtse el, honnan jött!

 

Mert ma mit hallunk, mit látunk.

A csapból is az folyik, ha nem tetszik itthon, menj tovább, boldogulj idegen földön. (Aki a helyedre jön, máris a küszöbön toporog ...)

A csapból is az folyik, hogy más országokban mennyivel jobban megbecsülik az egészségügyben dolgozókat, ápolótól orvosig bezárólag.

Nem tesz ezzel a média mást, mint hogy lovat tesz az itthon maradottak segge alá.

Nem tetszik a stílusom? Nem tetszenek a módszereim? Nem tetszik, hogy akadnak "elvárásaim"?

Örülj ember, hogy itt maradtam, hogy neked maradtam itt, hogy érted maradtam itt, és viseld türelmesen mindazt, ami evvel együtt jár! Örülj annak, hogy egyáltalán rádnézek, hogy megérintelek, hogy kezelésem alá veszlek! Örülj, hogy nekem köszönhetően lesz egy kis esélyed az életben maradásra.

 

Előzmény: Mijo (457)